Tuinontwerp Particulier

Tuinontwerp Particulier

 

Tim Kok Hoveniers legt met een creatief ontwerp de basis voor jarenlang tuinplezier. Uw praktische wensen, de mogelijkheden die uw perceel biedt en onze verrassende ideeën komen hierin samen. U zult ontdekken dat ontwerpen vraagt om keuzes maken. Keuzes voor een indeling, zichtlijnen, beplanting en materialen. Eén keuze durven we nu alvast te maken. En dat is de keuze voor een unieke tuin die bij ú past…

Onze werkwijze:

Kennismakinggesprek

 

Een eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Deze zal bij voorkeur plaatsvinden op uw locatie zodat wij de bestaande situatie in ons op kunnen nemen. We inventariseren uw tuinwensen en ideeën, en bekijken de mogelijkheden die uw perceel bied. Wij letten in het bijzonder op bouwkundige elementen, hoogteverschillen in de tuin, stand van zon/schaduw, afmetingen- en indeling van de gevel van het huis, planten of bomen die behouden moeten worden, kortom… Inventarisatie gaat aan doelgerichte creatie vooraf!

Concept tuinontwerp

 

De hoofd indeling van uw tuin wordt weergegeven in een schets- of concept tuinontwerp.
Hierin worden uw specifieke wensen en ideeën verwerkt met een creatieve brainstorm van onze tuinarchitect. Door ons worden suggesties gedaan van mogelijk toepasbare materialen die het ontwerp versterken. Dit ontwerp wordt met u besproken en nader toegelicht.

Definitief tuinontwerp

 

Het definitief tuinontwerp is een gedetailleerde tekening op schaal. Bouwkundige elementen, erfscheidingen, terrassen en trappen, beplanting en bakken, eventuele waterelementen, andere objecten en vlonders zijn hierin nauwkeurig weergeven. Om het voor u nog duidelijker te maken kunnen wij zijaanzichten maken van het ontwerp. Er ontstaat hierdoor een realistisch beeld van uw tuin.

Verlichtingsplan

 

Tuinverlichting werkt sfeer verhogend, een onmisbaar element in het avondbeeld van de tuin! De reden waarom wij er bij Tim Kok Hoveniers veel waarde aan hechten. Een exclusief en doordacht verlichtingsplan vergroot de luxueuze uitstraling en het comfort van uw tuin en geeft een intensere tuinbeleving. Ons advies is afgestemd op de omgeving én de gebruiker. Mogelijk aanwezige kabels en/of nieuw aan te leggen elektrokabels en -punten worden in het verlichtingsplan opgenomen.

Beplantingsplan

 

Het beplantingsplan dat hierna gemaakt zal worden geeft inzicht in de te gebruiken soort beplanting, de Latijnse namen, de hoeveelheden en bijzonderheden. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen wat betreft soorten en kleuren. Dit wordt nader besproken tijdens het schetsontwerp.

Onze klanten beoordelen Hoveniersbedrijf Tim Kok gemiddeld met een 9.7 (van 10) op basis van 12 reviews!

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok.