Wij maken een mooie selectie aan bomen in de tuin

Vind de perfecte
bomen voor in de tuin

Contact

Grote bomen,
groot plezier!

Het kiezen van de juiste bomen voor je tuin is een beslissing die jaren, zo niet decennia, mee zal gaan. Of je nu op zoek bent naar een statige blikvanger of een schaduwrijk exemplaar, de juiste boom zal je tuin verrijken. Bij ons hoveniersbedrijf begrijpen we dat het selecteren en aanplanten van bomen zorgvuldig moet gebeuren. Om ervoor te zorgen dat ze goed gedijen en lang mee zullen gaan, begeleiden wij jou graag met onderstaande stappen.

Neem contact met ons op

Deskundige Begeleiding: Van selectie tot aanplanten, wij zijn er bij elke stap.

Langdurig Genot: Kies met ons advies voor een boom waar je jarenlang van geniet.

Zorgeloos Transport: Veilig en onbeschadigd, wij zorgen ervoor.

1. Bomenplan opstellen

Het begint allemaal met het opstellen van een bomenplan. We inventariseren je tuin grondig met een zonstudie, bodemonderzoek en het bespreken jouw wensen voor de bomen in de tuin. Zo kunnen we je optimaal adviseren. Samen met jou bespreken we onder andere:

  • Locatie: Waar komt de boom te staan?
  • Functie: Wat is het doel van de boom? (Schaduw, sierwaarde, privacy)
  • Type boom: Welke specifieke soort zoek je? (Leiboom, meerstammige boom, fruitboom, dakvormig)
  • Wensen: Heb je voorkeuren voor groenblijvend, herfstverkleuring of een bloeiende bomen?
  • Grootte: Wat is de maximale hoogte die de boom mag bereiken?

Met deze informatie stellen we een plan op dat jouw tuin perfect aanvult.

2. Samen naar de kweker

Het uitzoeken van een boom is een ervaring op zich. Daarom nemen we je mee naar de boomkwekerij, waar je een ruime selectie aan bomen kunt bekijken. Samen met een begeleider op de kwekerij helpen wij je een boom te vinden die zowel perfect in jouw tuin past, als binnen het budget. Of je nu kiest voor een jonge boom op de groei of een volgroeid exemplaar, wij zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt

3. Wij verzorgen een passend transport

Het vervoeren van bomen vraagt om ervaring, kennis en kunde. Het zorgvuldig laden, transporteren en lossen van bomen is essentieel voor hun welzijn. Wij beoordelen de situatie ter plekke, beschermen de stam en gebruiken de juiste hijsmaterialen om de boom veilig op zijn bestemming te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat jouw nieuwe aanwinst onbeschadigd en perfect op zijn plek komt.

4. Professioneel planten van bomen in de tuin

Bij het planten van bomen in de tuin hanteren we een professionele aanpak. We graven het plantgat op specifieke wijze, iets minder diep dan de hoogte van de kluit. Zo voorkomen we dat de boom dieper komt te staan dan op de kwekerij. Daarnaast houden we rekening met het nazakken van de kluit. Dit is vooral bij nieuwbouwprojecten waar de grond zich nog niet heeft gezet. Verder gebruiken we verankering om het scheefwaaien van de boom te voorkomen.

Nieuw geplante bomen in de tuin hebben in de eerste twee jaar extra zorg nodig. Daarom voorzien we ze van een gietrand van kunststof, zodat het water goed de kluit in kan zakken. Op plaatsen met zeer vochtige grond, zoals vlak langs het water, zorgen we voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen. Onze expertise en zorgvuldigheid garanderen dat jouw bomen een gezonde start krijgen.

Zó plaatsen wij de bomen in jouw tuin

Laat ons jou begeleiden naar de perfecte boom: Neem nu contact op!

Onze gepassioneerde groenprofessionals hebben een diepgaande kennis en liefde voor bomen. Wij helpen je graag bij selecteren en adviseren van bomen in de tuin en stellen daarvoor een bomenplan op dat perfect aansluit bij jouw tuin en wensen. Van de eerste selectie tot de uiteindelijke aanplanting, wij begeleiden je bij elke stap.

Onze
Werkwijze

1

Bomenplan opstellen

We beginnen met het opstellen van een gedetailleerd bomenplan, waarbij we rekening houden met de kenmerken van jouw tuin en de specifieke eisen die jij aan de boom stelt. Dit zorgt ervoor dat de boom de beste kans heeft op een lang en gezond leven in jouw tuin.
2

Naar de kwekerij

Samen gaan we naar de kwekerij om het perfecte exemplaar te selecteren. We nemen de tijd om verschillende soorten te bekijken en kiezen een boom die niet alleen past bij de esthetiek van jouw tuin, maar ook binnen het beschikbare budget valt.
3

Zorgeloos transport

Nadat de bomen zijn geselecteerd, zorgen wij voor een zorgvuldig transport. Het welzijn van de boom staat hierbij centraal, en we nemen alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat de boom veilig en onbeschadigd op zijn nieuwe plek aankomt.
4

Bomen aanplanten

Het aanplanten van bomen is geen simpele klus, maar wij zorgen ervoor dat dit op een professionele en zorgvuldige manier gebeurt. We graven het plantgat volgens de juiste specificaties, zorgen voor een goede waterafvoer en -toevoer, en plaatsen indien nodig verankering om de stabiliteit van de boom te waarborgen. Zo ben je verzekerd van een succesvolle en duurzame aanplanting.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers

Onze brochure.
Boordevol inspiratie

Droom je van een prachtige tuin, maar zoekt je nog naar ideeën? Onze brochure biedt jou volop inspiratie aan de hand van gerealiseerde tuinen. Blader door de ontwerpen, foto’s en doe alvast ideeën op voor uw eigen groene oase. Idee gevormd? Dan helpen wij je graag bij het tuinontwerp.

Brochure aanvragen
Brochure aanvragen

Waarom Tim Kok?

Maakt tuinen om in weg te dromen

Betrouwbaar, eerlijk en nuchter

Net dat stapje meer dan je wenst

Betrouwbare partners

Sommige taken vragen om specialisten. Daarom werken wij bij het ontwerpen van uw droomtuin samen met professionele ontwerpers, die dagelijks de mooiste tuinen tekenen.

Maak kennis met
onze groene wereld

Ben je klaar voor jouw nieuwe tuin?

Wij creëren hem graag voor je!