beplantingsplan

Jouw droomtuin,
altijd in topvorm

Offerte aanvragen

Professionele beplantingsplannen

Bij de aanleg van een tuin of verbouwing is een beplantingsplan een goed uitgangspunt die ervoor zorgt dat de buitenruimte jaarrond potentie biedt. Wij verzorgen beplantingsplannen die gericht zijn op de wensen en voorkeuren van onze opdrachtgevers.

Neem contact met ons op

Een gedetailleerde tekening met bomen, groenblijvende beplanting en bloeiers

Jouw lievelingssoorten worden op de juiste manier verwerkt

Langdurig genieten van het groen en de bloei door het beste advies

Beplantingsplan door een plantdeskundige

Onze beplantingsdeskundige gaat aan de slag met een visueel uitgewerkt beplantingsplan. Dit is het onderdeel waar jouw tuin letterlijk tot leven komt.

  • De gewenste charme aan de tuin
  • Direct inzicht in de hoeveelheid onderhoud
  • Mogelijk voor ieder formaat tuin
  • Iedere plant op de juiste standplaats

Beplantingsplan met verbindende elementen

In een beplantingsplan zit enorm veel informatie. Dat start al met een onderzoek naar het type grond van de tuin, zoals een klei- of zandgrond. Die bepaalt namelijk welke planten en bomen kunnen groeien in de buitenruimte. Ook het aantal zonuren en de ratio zon en schaduw zorgen voor een goede indruk van de opties in planten, bloemen en bomen. Daarnaast is stijl bepalend voor de inrichting van de tuin. Alle groenelementen hebben een eigen plaats en vormen tegelijkertijd een geheel met elkaar. Vaak passend bij de architectuur van de woning. Daarmee zorgen we voor een rode draad in het ontwerp en de daadwerkelijke uitstraling van de tuin. De zichtlijnen brengen rust met zich mee en maken de buitenruimte overzichtelijk en kloppend. Zodat de tuin elke keer weer opnieuw inspireert.

Rijke details

De grote lijnen én de details zijn opgenomen in onze beplantingsplannen. Denk hierbij aan de kleuren, structuren en vormgeving van planten en bomen. Groenblijvende planten en mogelijke bloeiperiodes dragen ook bij aan de keuze van de groenelementen in de tuin. Daarom is het nodig om zoveel mogelijk details mee te nemen in een beplantingsplan. Dit laat meteen zien of en hoeveel onderhoud nodig is door het jaar heen. Wij nemen graag deze taak op ons en verzorgen het onderhoud van tuinen en buitenruimtes met veel plezier. Helemaal als we de tuin zelf hebben aangelegd en precies weten waarom en wanneer de beplanting is aangeplant. Een beplantingsplan is altijd op maat en daardoor uniek voor de tuin. Zo kunnen we een passend voorstel garanderen en het buitenleven optimaliseren.

Onze
Werkwijze

1

Een telefonische kennismaking

Een korte telefonische intake, waarin u de ruimte krijgt om uw droom te vertellen en ons alvast wat vragen te stellen.
2

De intake

Wij komen bij u langs om uw wensen te bespreken. We meten gelijk de tuin, zodat onze ontwerper snel kan starten met tekenen.
3

Het tuinontwerp en offerte

We starten met de schetsen, die op basis van uw feedback worden uitgewerkt in een definitief ontwerp. De offerte ontvangt u direct daarna.
4

De aanleg

De leukste tijd is aangebroken. Met uw ontwerp in handen, starten we met de aanleg van uw eigen groene oase.
5

Het onderhoud

Ook na de aanleg kunt u op ons rekenen. Zijn uw vingers niet groen genoeg? Dan houden wij de tuin graag netjes voor u.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers

Onze brochure.
Boordevol inspiratie

Droom je van een prachtige tuin, maar zoekt je nog naar ideeën? Onze brochure biedt jou volop inspiratie aan de hand van gerealiseerde tuinen. Blader door de ontwerpen, foto’s en doe alvast ideeën op voor uw eigen groene oase. Idee gevormd? Dan helpen wij je graag bij het tuinontwerp.

Brochure aanvragen
Brochure aanvragen

Waarom Tim Kok?

Maakt tuinen om in weg te dromen

Betrouwbaar, eerlijk en nuchter

Net dat stapje meer dan je wenst

Betrouwbare partners

Sommige taken vragen om specialisten. Daarom werken wij bij het ontwerpen van uw droomtuin samen met professionele ontwerpers, die dagelijks de mooiste tuinen tekenen.

Maak kennis met
onze groene wereld

Ben je klaar voor jouw nieuwe tuin?

Wij creëren hem graag voor je!