Tuinontwerp Rotterdam

Hoveniersbedrijf Tim Kok

Tuinontwerp Rotterdam

Wellicht wilt u een nieuw tuinontwerp Rotterdam laten maken, of bent u gewoon op zoek naar een leuk ontwerp voor uw tuin in Rotterdam. In beide gevallen bent u voor tuinontwerp Rotterdam bij Hoveniersbedrijf Tim Kok uit Hoogvliet aan het juiste adres.

Ben je van plan om je tuin in Rotterdam te gaan veranderen? Wil je wat anders dan dat het is of is je huidige tuin wat verwaarloosd? Of ben je net verhuisd en is het nu tijd voor een goede verandering van de tuin? Dan is het slim om een tuinontwerp te maken of te laten maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een mooi tuinontwerp Rotterdam te krijgen. Graag bespreken we met je de mogelijkheden om je tuin te gaan veranderen. Een mooie tuin zorgt voor een aantrekkelijkere woning en is hiermee ook een onderdeel om de totale waarde van de woning te bepalen. Het is dus niet onverstandig om hier tijd en geld aan te gaan besteden. Daarnaast kun je van een mooie tuin ook iedere dag genieten.

Zelf een tuinontwerp Rotterdam maken?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf een tuinontwerp te maken voor je tuin in Rotterdam. Je kunt naar tal van tuinshows gaan, winkels en ook websites en boeken gaan lezen om inspiratie op te doen. Ook kun je naar de televisieshows kijken waar een tuin een make-over krijgt.
Als je voldoende inspiratie hebt dan is het vervolgens tijd om alles over te zetten op papier. Hierdoor kun je jouw tuinontwerp delen. Het is dan mogelijk om ook te zien hoe het gehele tuinontwerp Rotterdam eruit komt te zien. Natuurlijk kun je nog steeds zaken gaan aanpassen. Het is ook mogelijk om een computerprogramma te gebruiken om je hierbij te helpen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het werk en ook dat je alles correct nameet. Een goede basis is het belangrijkste. Zorg dus dat je start met het correct opmeten van je hele tuin.

Tuinontwerp Rotterdam

Een tuinontwerp Rotterdam laten maken door een tuinontwerper of tuinarchitect

Het is natuurlijk ook een optie om niet zelf het tuinontwerp te maken, maar om dit te laten doen door een tuinontwerper of tuinarchitect. Ze hebben jarenlange ervaring en kennen de kneepjes van het vak. Hierdoor weten ze precies waar ze op moeten letten. Zo kennen ze de standen van de zon, weten ze wanneer en waar er schaduw in de tuin zal zijn. Ook weten ze dat ze bij het tuinontwerp rekening moeten houden met de ramen en het licht wat hier naar binnen mag vallen. Daarnaast zijn er nog meer punten waar een goede hovenier op zal letten. Ervaring is het sleutelwoord om te kiezen voor een tuinarchitect of tuinontwerper. Natuurlijk is er niets mis mee om zelf na te denken hoe je graag de tuin wilt hebben. Echter een hovenier weet bijvoorbeeld ook hoe snel en hoe groot een plant gaat worden en hoe je dus over een paar jaar ook nog volop van een tuin kunt genieten.
Vaak is het beter om juist het tuinontwerp Rotterdam door een vakman te laten maken. Bespreek duidelijk je wensen en kijk wat er allemaal mogelijk is. Het is goed om te zien welke opties er zijn. De professional kan natuurlijk verschillende opties voor je uitwerken.

Wat kost het laten maken van een tuinontwerp Rotterdam?

Natuurlijk kost het inhuren van een tuinarchitect of een tuinontwerper geld. Een gedegen tuinontwerp is het geld echter meer dan waard. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Als je een wat minder groot budget hebt dan kun je er trouwens ook voor kiezen om wel een tuinontwerp te laten maken en om vervolgens zelf de tuin in te gaan planten met de hulp van dat tuinontwerp. Hierdoor zijn de kosten te overzien. Heb je voldoende budget dan kun je natuurlijk alles door hoveniersbedrijf Rotterdam laten doen om hierna volop van de tuin te gaan genieten.

Sierbestrating Rotterdam

De bestrating in je tuin

Een belangrijk onderdeel in de tuin is natuurlijk de bestrating. Misschien heb je een paadje nodig naar de achterdeur, de voordeur, de garage of naar een terras in de tuin. Het is dan belangrijk om voor de juiste bestrating te kiezen. Het kunnen stenen zijn, maar tegenwoordig zijn er ook volop verschillende houtsoorten waar je van kunt genieten. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. Past de kleur van het materiaal bij de gevelstenen van je woning? Moet je kiezen voor een mix van materialen en kleuren of juist niet? Waar kun je het beste hout als vloerbedekking gaan gebruiken? Op plekken met veel zon of met meer schaduw? En in welke richting moet het hout gelegd gaan worden? Is fijn grind of split beter dan het wat grovere grind? Is een antiworteldoek nodig voor de ondergrond?
Moet je juist grote of kleine tegels gaan gebruiken in een kleine tuin?
Als je zelf de antwoorden goed kent op deze vragen dan ben je een heel eind op weg. Het is echter beter om samen met een tuinontwerper goed na te denken over de bestrating binnen je tuin. Waar moeten de paden komen en welk materiaal kun je het beste gaan gebruiken! De vakman kan het je vaak direct vertellen. Zo bent u voor Sierbestrating Rotterdam bij ons ook aan het juiste adres. Advies op maat!

U kunt natuurlijk altijd een afspraak maken met een tuinadviseur of tuinontwerper van Hoveniersbedrijf Tim Kok. Samen met u bekijken we dan de verschillende mogelijkheden. U kunt ons telefonisch bereiken via: 010-416 27 84. Ook per e-mail zijn wij bereikbaar. Ons e-mailadres is: info@timkok.nl.

Wij helpen u graag aan een prachtig tuinontwerp voor uw tuin in de regio Rotterdam!

Contact met Tim Kok

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers