Tuinrenovatie: Herbeleef jouw tuin

tuinrenovatie

Ook wel eens in je tuin gestaan en gedacht ‘wat moet ik hier nu nog mee’? Of is je tuin verouderd, zit er geen voeding meer in de grond en gaat het onkruid zijn eigen gang? Geen punt, want dan is het tijd om Hoveniersbedrijf Tim Kok in te schakelen. Wij renoveren jouw tuin weer tot een pracht exemplaar.

Verschil tuinrenovatie en tuinaanleg

Een tuinrenovatie is anders dan het aanleggen van een tuin. Bij tuinrenovatie kijken we namelijk goed welke elementen we uit de huidige tuin nog kunnen behouden of hergebruiken. De tuin wordt dus grondig aangepakt, zonder dat alles opnieuw moet worden aangeschaft. Met een tuinrenovatie blijft de tuin goed up-to-date en sluit het aan bij de laatste trends. Je tuin krijgt dus eigenlijk een verjongingskuurtje, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Ook kunnen fundamentele zaken worden aangepakt. Zoals een drainagesysteem aanleggen of het ophogen van de tuin. Na de renovatie kan je tuin dus weer jaren mee.

Bij tuinrenovatie kun je denken aan:

  • Vlonderterras renoveren
  • Beplanting herplaatsen of vernieuwen
  • Grond aan- en afvoeren
  • Nieuwe erfafscheiding plaatsen
  • Bestrating herstellen of vervangen
  • Drainage aanleggen

Erger jij je aan een bepaald onderdeel in je tuin of ben je toe aan iets nieuws? Neem vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen wat de beste aanpak is voor jouw de renovatie van jouw tuin.

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat de tuin in de toekomst nog een keer een renovatie moet ondergaan, is het belangrijk om goed onderhoud aan je tuin te verrichten. Verwijder groene aanslag regelmatig en behoud de juiste proportie van de beplanting. Heb je zelf niet zulke groene vingers? Wij pakken het onderhoud graag voor je aan.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers