Tuinonderhoud

Verschillende soorten tuinbestrating

Jouw tuin altijd in topvorm

Geen groene vingers, vrijwel geen tijd of simpelweg geen zin in het onderhouden van je tuin? Wij springen hier voor jou bij. Een tuin is de plek voor ontspanning en genot. Onkruid mag hier geen weg in vormen. Daarom helpen wij graag een handje met het tuinonderhoud. Snoeien, wieden, (her)planten en maaien: Wij behouden jouw tuin in perfecte staat. Dat wordt pas echt jaarrond genieten, zonder geploeter!

Taken bij tuinonderhoud

Wij nemen de gehele tuin onder handen. Hierbij kunt u denken aan:

Onderhoudsvormen voor ieder tuinseizoen

Voor het tuinonderhoud zijn er verschillende vormen die wij aanbieden. Dit kan eenmalig, maar ook in periodieke vorm. Het aantal onderhoudsbeurten per jaar is voor iedere tuin verschillend. Wij geven jou hierbij eerlijk advies, waardoor je verzekerd bent van een onderhoudsvrije tuin. Naast periodiek onderhoud zijn er verschillende grote onderhoudsbeurten die wij voor jou kunnen aanpakken. Om de tuin er optimaal bij te laten liggen vereist ieder seizoen namelijk andere werkzaamheden.

Voorjaarsbeurt

De dagen worden langer. Dan weet je dat het nieuwe tuinseizoen begint. De winter heeft zijn sporen nagelaten, bijvoorbeeld met aanslag op de tegels. Het is dus tijd om de tuin goed onder handen te laten nemen. Zo kun je straks met de eerste zonnestralen optimaal van jouw tuin genieten. Ontdek welk onderhoud de Hoveniers tijdens een voorjaarsbeurt voor jou uitvoeren.

Zomerbeurt

De vakantieperiode breekt aan, de temperatuur stijgt en dat betekent… Onkruid. Precies iets wat je niet wil tijdens het seizoen waar de meeste uren in de tuin worden gespendeerd. Niet alleen onkruid, maar ook vele andere plant- en bloemsoorten groeien in een rap tempo uit de grond. Tijd voor een grondige knipbeurt tijdens de zomerbeurt.

Winterbeurt

De tuin wordt nog één keer dit jaar goed onder handen genomen. Een winterbeurt vindt plaats in de herfstmaanden. Zo kun je onbezorgd de winter door, zonder naar de tuin te hoeven omkijken. Bomen en planten worden in vorm gesnoeid, die een rustig winterbeeld zullen creëren. Ook koppelen onze Hoveniers verschillende installaties voor je af. Ontdek welk onderhoud onze Hoveniers nog meer voor je uitvoeren tijdens een winterbeurt.

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Voor plant, dier en uiteraard eigen genot. Wanneer er niet op tijd wordt gesnoeid, raken planten uit proportie. De grotere planten ontnemen het zonlicht van onderliggende beplanting, waardoor de bloei zal afnemen. De pracht van de plant neemt af. En daarmee ook de biodiversiteit in jouw tuin. Door een hovenier in te schakelen wordt de tuin met de juiste kennis nauwkeurig verzorgd. Hierdoor kun je langer genieten van bloemen en krijgt onkruid geen kans. Ook eventuele grote en gevaarlijkere ondernemingen worden aangepakt, zoals het snoeien van bomen. Wij nemen het zware fysieke werk uit handen.

Net als een kappersafspraak: Zo geregeld!

Kost het onderhouden van je tuin fysiek te veel inspanning? Of Is het tijd om die grote boom nu echt een goede snoeibeurt te geven. Eenmalig of periodiek, onze hoveniers helpen jou graag met iedere onderhoudsvorm. Plan nu je afspraak in via het contactformulier

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers