Mobilane Kant & Klaar Hagen

Een groene oase

Groen als basis voor jouw buitenruimte. Wij creëren het in een handomdraai! Dit doen we door veel gebruik te maken van de Mobilane Kant en Klaar Haag. Met deze Kant en Klaar Haag wordt er direct een groene uitstraling aan je tuin of dakterras gegeven. Zo bevind je je in no-time in een groene omgeving. Wil jij ook een levend groene schutting als tuinafscheiding, maar wil je niet maanden moeten wachten voordat de haag volgroeid is? Dan is de Kant en Klaar Haag de perfecte oplossing voor jou!

Wat is een Mobilane Kant & Klaar Haag?

Een Mobilane Kant en Klaar Haag is een volgroeide haag die jou direct na plaatsing volledige privacy geeft. De haag bestaat uit ijzeren rasters, waar diverse soorten (klim)planten doorheen worden gevlochten. De hagen worden op een duurzame manier gekweekt in een biologisch afbreekbare kokosplano bak. Binnen één tot twee jaar verteerd het kokos en wortelt de haag door in de volle grond. Zo ontstaat er een stevig volgroeide haag. Bij de aanleg wordt er een geul gegraven en worden de haag-stukken tussen twee palen bevestigd. Ook kan de haag in een bak worden geplaatst, wat een goed alternatief is voor bijvoorbeeld een dakterras. De Mobilane Kant en Klaar Haag is voor ons in ieder formaat tuin gemakkelijk te plaatsen.

Ontdek alle soorten

Hedera helix ‘Woener’

Hedera
hibernica

Sterjasmijn
haag

Haag
beuk

Eunymus ‘Dart’s Blanket’

Vuurdoorn ‘Dart’s Red’

Hedera helix ‘Goldchild’

Hedera helix ‘Green Ripple’

Hedera helix ‘White Ripple’

Hedera helix ‘Glacier’

Voordelen Kant & Klaar Haag

1. Wintergroen

Veel van bovenstaande haagsoorten zijn groenblijvend. Ze behouden het blad in de winter, waardoor er jaarrond van een groene erfafscheiding kan worden genoten. Terwijl veel andere plantsoorten in je huidige tuin het blad zullen verliezen, behoud jij met de Mobilane Kant en Klaar Haag tóch een groene basis. De wintergroene haagsoorten zijn de Hedera’s, de Vuurdoorn en de Eunoymus. Niet alle hagen zijn wintergroen. Zo zal de Haagbeuk wel het blad verliezen.

2. Goed voor het milieu

Een groene omgeving draagt bij aan een gezonder milieu, maar is ook goed voor je eigen gezondheid. Zo zijn de hagen in staat om 40-60% fijnstof af te vangen. De lucht wordt als het ware gefilterd, waardoor er een schonere lucht ontstaat. Dit is een groot voordeel wanneer je bijvoorbeeld woont in een stedelijk gebied. Ook biodiversiteit speelt hierbij een belangrijk onderdeel. Zo lok je met de Mobilane Kant en Klaar Haag vogels naar je tuin.

3. Weinig onderhoud

Levend groen associeer je al snel met veel onderhoud. De Mobilane Kant & Klaar haag bewijst het tegendeel. De volgroeide schutting heeft namelijk nauwelijks onderhoud nodig en is ook nog is zeer makkelijk te plaatsen. De haag moet één keer per jaar worden gesnoeid om de mooiste vorm te behouden. Het eerste jaar zal enkel voldoende water gegeven moeten worden. De haag zal uitgroeien tot een stevige tuinafscheiding. Daarbij gaan ze langer mee dan een normale schutting van hout, omdat hout door rotting en slijtage eerder moet worden vervangen.

Mobilane Kant & Klaar haag laten plaatsen

Kant & Klaar haag laten plaatsen

Heb je zelf geen groene vingers, maar wil je dat jouw tuin zich direct in een groene setting bevindt? Wij plaatsen de Kant & Klaar hagen graag voor je. Deze kunnen wij het gehele jaar door, met uitzondering van de vorstperiode, voor je plaatsen. Voor het plaatsen van de verschillende soorten Kant & Klaar hagen is geen vergunning nodig. Aan de achter- en zijkant van de woning is een maximale hoogte van 2 meter toegestaan. Aan de voorkant van de woning is dit 1 meter. Alle hagen voldoen aan de juiste normen, waardoor deze vergunningsvrij toegepast kunnen worden. Kies jij ook voor een groene oase met directe privacy?

Laat ons jouw tuin transformeren!

Ontvang het beste advies en laat ons het zware werk voor je uitvoeren. Geniet straks van een prachtig aangelegde buitenruimte.

  Ik wil graag het magazine ontvangen

  Moodboard toevoegen

  Tuinaanleg in Rotterdam door Hoveniersbedrijf Tim Kok

  Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

  - Marco en Marian

  De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

  - Hof van Heden

  Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

  - Kenny & Anne

  We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

  - Jan en Marjolein Voogt

  Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

  - Ad en Peggy Winckers