Bedrijfstuin vergroenen

bedrijfstuin_aanleg_groene_bedrijfslocatie

Starten met het vergroenen verduurzamen van een bedrijfstuin of -terrein begint met een gesprek over de mogelijkheden en kansen. Wellicht dat bij het ontwerp van de buitenruimtes, zoals parkeerplaatsen, rookruimtes en binnenplaatsen, weinig tot geen groen is meegenomen vanwege onderhoud of andere keuzes. Wij laten zien dat een bedrijfstuin aanleggen veel voordelen biedt voor ondernemers. Een bedrijfspand geldt immers als visitekaartje voor iedereen die binnenstapt.

Bedrijfstuin aanleggen en verduurzamen

Gelukkig bestaan er genoeg opties voor het vergroenen van bedrijfsterreinen, hoe groot of klein de buitenruimtes ook zijn. Als Hoveniersbedrijf houden we ons graag bezig met de beplanting en het onderhoud van de buitenruimtes. Ondernemers kunnen gebruik maken van de vergroeningssubsidie voor bedrijventerreinen, waardoor vergroening nog aantrekkelijker wordt. Wij hebben ons gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere buitenruimtes. Bij particulieren zien we al regelmatig daktuinen, gezamenlijke tuinen en groene gevels die bijdragen aan het de vergroening en verduurzaming. Voor bedrijven liggen kansen op het gebied van vergroenen van het straatbeeld en buitenruimtes. Wij denken graag mee over een passend ontwerp.

Bedrijfstuin ontwerpen en aanleggen

Bedrijfstuin: Groenaanleg en onderhoud

Lange tijd was de norm om te kiezen voor beton, bestrating en grijstinten voor moderne bedrijventerreinen. Voor een gezonde werkomgeving is vergroenen de uitgelezen kans voor ondernemers die hun medewerkers en bezoekers graag in het zonnetje zetten. Alle wensen, voorkeuren en eisen vertalen we naar een groenontwerp voor de buitenruimte. Daarbij vergeten we verduurzaming niet uit het oog met bijvoorbeeld het toepassen energieopwekking uit de aarde en opvang van regenwater. Voor het vergroenen zijn mogelijkheden met plantenbakken, groene gevels, pergola’s, heggen en meer. Precies wat past bij de uitstraling van het bedrijf en de architectuur van het bedrijfspand. Na de aanleg voorzien wij ook in het onderhoud van de buitenruimtes, zodat iedere bezoeker en medewerker jaarrond geniet van de planten en andere, natuurlijke elementen.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers