Tuinplannen smeden: Dit is de beste periode

Tuinplannen maak je in het najaar.

De eerste stappen van je tuinplannen zet je in het najaar

Het najaar is niet alleen het seizoen van vallende bladeren en gezellige avonden bij de open haard, maar ook het perfecte moment voor tuinaanleg. Terwijl de natuur zich langzaam terugtrekt en zich voorbereidt op de winter, kun jij alvast gaan nadenken over hoe je er aankomende zomer in de tuin bij zit. Het najaar is de tijd om nieuwe tuinplannen te smeden! Wij geven je alle voordelen.

Tuinplannen maken in het najaar

Geniet eerder in een prachtige tuin

Terwijl anderen pas bij de eerste zonnestralen tuinplannen gaan overdenken, geniet jij al in je gloednieuwe buitenruimte. Door in het najaar al te beginnen met de eerste stappen voor de tuinaanleg, heb jij al een flinke voorsprong op anderen genomen. Je vermijd de piekperiode die gepaard gaat met last-minute beslissingen in het voorjaar wanneer iedereen zijn tuin in orde probeert te krijgen.

Meer tijd voor tuinplannen en belangrijke keuzes

Eén van de voordelen van het plannen in het najaar is de overvloed aan tuinmaterialen die beschikbaar zijn. In deze tijd van het jaar kun je rustig langs verschillende leveranciers gaan, advies inwinnen bij professionals en je laten inspireren door de diverse mogelijkheden voor de tuinaanleg. De leveranciers zelf ervaren vaak een minder hectische periode. Hierdoor hebben zij meer tijd om gedetailleerd advies te geven en je te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Overweeg bijvoorbeeld de toevoeging van een overkapping of een wellnessruimte aan je tuin. In het najaar kun je ongestoord rondkijken naar verschillende vormen van overkappingen. Ga bijvoorbeeld het gesprek aan over het creëren van een ontspanningsplek in je eigen achtertuin. Neem de tijd om te denken over kleuren, texturen en materialen die passen bij jouw persoonlijke stijl en de sfeer die je wilt creëren.

Tuinplannen maken voor het transformeren van je tuin

Voor

Tuinplannen maken voor de aanleg van je tuin

Na

Tuinplannen: Een tuinontwerp als eerste stap

Deze periode biedt niet alleen de gelegenheid om te dromen over je tuinplannen, maar ook om concrete stappen te zetten voor de tuinaanleg. Eén van de eerste stappen is een tuinontwerp. In deze periode hebben onze tuinontwerpers meer ruimte om met jou je tuinwensen te overleggen en deze te vertalen naar een concreet plan. Het wordt een duidelijke weergave van de wensen die jij onbewust al in je hoofd had. Het najaar biedt de rust en ruimte om in nauwe samenwerking met onze experts de tuin van je dromen tot in de kleinste details vorm te geven.

Zet dit najaar de eerste stappen naar jouw droomtuin

Door nu al te beginnen met het smeden van je tuinplannen, creëer je niet alleen een prachtige buitenruimte. Je geeft jezelf ook de luxe van tijd en keuzemogelijkheden. Vermijd de drukte in het voorjaar en geniet eerder van het resultaat. Met het aanvragen van een tuinontwerp leg je het fundament voor een tuin die perfect aansluit bij jouw wensen. Onze tuinontwerpers begeleiden jou met alle tuinplannen die je hebt. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag de eerste stap door een adviesgesprek bij ons aan te vragen.


Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag ons om advies

Stel je vraag hieronder. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

  Ik wil graag het magazine ontvangen

  Ja, meld mij aan voor de nieuwsbrief

  Tuinaanleg in Rotterdam door Hoveniersbedrijf Tim Kok

  Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

  - Marco en Marian

  De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

  - Hof van Heden

  Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

  - Kenny & Anne

  We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

  - Jan en Marjolein Voogt

  Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

  - Ad en Peggy Winckers