Prachtige bloemen en planten bloeien in Juli

Hoveniersbedrijf Tim Kok

Prachtige bloemen en planten bloeien in Juli

Tuintips juli

 
In juli kunt u volop genieten van prachtige bloeiende bloemen en planten in uw tuin. Wat dacht u van een rij bloeiende hortensia’s, wit blauw of roze.

Gazon

In juli kunt u wat het gazon betreft eigenlijk doorgaan waar u in juni mee geëindigd bent. Namelijk het maaien van het gazon, want het gras schiet deze maand echt de grond uit. Let op de verschillende maaistanden, 3 cm voor siergazon en 4cm voor gazon waar veel op gespeeld wordt. Bij hogere temperaturen kunt u het gazon het beste ’s avonds maaien in een iets hogere maaistand. Tevens moet er in droge periode voldoende gesproeid worden, bij voorkeur ’s avonds zodat het water minder snel verdampt en het water beter door de wortels kan worden opgenomen. Bij regenachtig weer kunt u weer mest strooien wat herhaald kan worden om de vijf à zes weken tot aan de herfst.

Daarnaast moet u bij het maaien van het gazon natuurlijk niet vergeten de kanten af te steken en de kantjes te knippen, voor een mooi eindresultaat.

Vaste planten

Voor een tweede bloei zijn er een aantal vaste planten die teruggeknipt kunnen worden tot ongeveer 5 cm boven de grond. Dit kan onder andere bij Salie (Salvia), Vrouwenmantel (Alchemilla), Kattenkruid (Nepeta), Lupine (Lupihus) en Ridderspoor (Delphinium). Sommige vaste planten worden zo hoog dat ze wel een steuntje kunnen gebruiken. Dit kan door middel van stokken en ringen (bv. Peacock). Verder stellen de planten het op prijs als u ze mest geeft. Zo blijven de planten vitaler.

Hagen

Ook nu kan de haag nog prima gesnoeid worden. De meeste haagplanten krijgen na het snoeien een tweede groeischeut waardoor ze zich snel kunnen herstellen. Snoeien doet groeien. Dit betekent dat de haag meer zijtakjes maakt en daardoor voller wordt en dus minder transparant. Snoei het liefste met bewolkt weer en met een scherpe heggenschaar.

Fruitbomen en Bessenstruiken

Nu kan er volop genoten worden van de fruitbomen. Niet alleen zien ze er prachtig uit met hun bloesems in het Voorjaar, maar ook nu geven ze heerlijk vers fruit uit eigen tuin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld appelbomen en druivenstruiken. Echt oogsten gebeurt in augustus t/m oktober, maar nu beginnen de vruchtjes al te groeien. In de zomer pas je op fruitbomen lichte snoei toe, waardoor er meer licht bij de vruchten kan komen. Uitdunnen van kleiner blijvende vruchtjes kan de groei van goede vruchten bevorderen.

In juli kunt u gewoon fruitbomen, druivenranken en bessenstruiken aanplanten, mits u ze bij droog weer voldoende water geeft. Op onze tuincentra hebben we een ruim assortitiment van kwalitatief goede fruitbomen en bessenstruiken.

Eenjarige planten/ Perkgoed

Perkgoed blijft de gehele zomer bloeien, mits u de planten goed verzorgd. Plantenbakken moeten bij droog en zonnig weer nagenoeg elke dag water krijgen. Daarnaast is het geven van bemesting en het verwijderen van dode bloemen belangrijk voor veel, mooie en langdurige bloei. Wij kunnen u adviseren voor de juiste keuze meststoffen.

Soms kan het gebeuren dat er toch een plant dood gaat. Treur niet, want wij hebben nog volop keuze in perkgoed of kuipplanten (bv. Agapanthus).

Water in de tuin

Bij water in de tuin denken de meeste mensen direct aan een vijver, maar wat vindt u van een platte waterschaal gevuld met water en een Mini-Waterlelie. Dat is weer eens iets anders.

Probeer wel het waterniveau op peil te houden, omdat bij warm weer de verdamping groot is. Dit geldt natuurlijk ook voor uw vijver, spuwende waterbollen of kabbelende borrelsteen, etc.

Bij warm weer is de algengroei in uw vijver groter. Het planten van extra waterplanten, zoals de gele lis of Zwanebloem of zuurstofplanten kunnen dit proces verminderen doordat ze extra zuurstof in het water brengen en voedsel uit het water onttrekken.

Ongedierte

Elk voordeel heeft een nadeel. Zo ondervinden we dat in de maand juli de nadelen van ongedierte in de tuin. Slakken eten gaten in het blad van o.a. Hosta’s. Het middel Escar Go is milieuvriendelijk en niet schadelijk voor andere dieren die slakken als voedselbron hebben. Herhaald strooien is wel een voorwaarde.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers