Kortste dag en kerst in het vooruitzicht in December

Tuintips december

Kortere dagen, met de kortste dag en kerst in het vooruitzicht, wordt het in de tuin ook rustig.

Bollen en planten
In deze maand kunnen voorjaarsbloeiende bollen, zoals Blauwe Druifje, Tulpen, Alliums, etc. nog net geplant worden..

Vaste planten
De meeste vaste planten zijn in winterslaap, maar een aantal zijn groenblijvend in de winterperiode (Bergenia, Carex en Liriope) of geven zelfs bloemen (Helleborus). Het is echt een aanrader om deze planten in uw border of plantenbakken te zetten. Wij geven u graag vakkundig plantadvies!

Snoeien
In de periode van november tot februari staan de meest planten in de tuin stil en kunnen ze heel goed gesnoeid worden. De sapstroom van de bomen zal in deze tijd nagenoeg stil staan waardoor het de ideale periode is om te snoeien. (maar let op; er zijn uitzonderingen! Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!) Dakplatanen en Leilindes kunnen weer in de juiste vorm geknipt worden en uitgegroeide klimopstruiken kunt u weer snoeien, zodat ze er weer netjes uitzien. Knipt u er niet teveel uit, want de bessen zijn natuurlijk ook aantrekkelijk om te zien.

Uiteraard nemen wij de zorg van het onderhoud van uw tuin, u graag uit handen. Dit kan door  het uitvoeren van een eenmalige ‘winterbeurt’ of door frequenter onderhoud van uw tuin.

Ook belangrijk deze maand…
Maak uw tuingereedschap nu goed schoon, vet het in en berg het op zodat u volgend jaar meteen aan de slag kunt.

December is de maand bij uitstek om het gezellig te maken in huis. En niet alleen in huis, de tuin is een verlengstuk van uw woning waardoor het avondbeeld en donkere dagen in deze periode een dimensie zullen geven aan uw tuinbeleving. Dé reden waarom wij veel waarde hechten aan juist verlichtingsplan.

Een exclusief en doordacht verlichtingsplan vergroot het comfort en de luxueuze uitstraling en geeft een intensere tuinbeleving. Ons advies is afgestemd op de gebruiker én omgeving. Bij Tim Kok Hoveniers adviseren wij u graag over een juist verlichtingsplan.