Geniet van de tuinverrassingen in April

Hoveniersbedrijf Tim Kok

Geniet van de tuinverrassingen in April

April is een maand vol verrassingen.  Het ene moment is het stralend weer en een week later kan het opeens weer gaan vriezen. Bij de verschillende temperaturen is het dan ook belangrijk verschillende acties te ondernemen om te zorgen voor goed onderhoud van uw tuin. Vanaf april komt het maandelijks onderhoud weer om de hoek kijken. Snoei elke maand de hagen, zoals liguster, leylandii en taxus. Maai in ieder geval elke maand het gras en bemest het gazon ook op zijn tijd. Coniferen kunnen het best regelmatig licht gesnoeid worden zodat ze niette breed worden. Knip de uitgebloeide bloemen van de rozen er regelmatig uit zodat ze langer zullen bloeien.

Gazon

In april begint de lente pas echt. Wanneer het kwik de 10 graden bereikt kan er gras ingezaaid worden om ervoor te zorgen dat u de hele zomer kunt genieten van een prachtig gazon. Voor grasplekken in de schaduw bestaat er speciaal schaduw-gazonzaad.

Vaste planten

Alle planten die pas geplant zijn moeten bij warm weer wat water krijgen. Let bij eventuele vorst op het afdekken van sommige planten zodat de bloemknoppen niet kunnen bevriezen, zoals hortensia’s. Ook kan er in april gesnoeid worden. Haal oude bloemen weg, maar let op dat u niet te ver terugsnoeit.

Hagen

Tot half april ongeveer kunt u hagen zoals beuk en liguster planten, planten hebben echter verschillende soorten aarde nodig. Bij regenachtig weer kunt u het beste mesten. Hagen, bomen, rozen en de borders kan in deze tijd van het jaar gemest worden. Vergeet ook de planten in potten en bakken niet. Door op dit moment te mesten worden de voedingstoffen optimaal door de beplanting opgenomen.

Bollen en planten

In april is het tijd voor de narcissen, zeker rond de periode van Pasen is dit echt een artikel voor deze tijd van het jaar. Daarnaast zijn er volop bolgewassen verkrijgbaar als blauwe druiven, hyacinten, violen en primula’s. Het voordeel van deze planten is ook nog eens dat ze tegen een eventueel nachtvorstje in april kunnen.

Vijver  

De vijver kan intussen ook weer op orde gemaakt worden. Let erop dat u niet te laat de planten langs de vijverrand plant. Waterlelies die in manden staan kunt u het beste voorzien van wat vette klei onderin. Daarnaast begint het langzaam aan tijd te worden om de tuinmeubelen tevoorschijn te halen. Met speciaal middel tegen groene aanslag maakt u al uw tuinmeubilair weer stralend schoon. Kortom, genoeg te doen deze maand

Overige tuintips voor april:

Na een zonnige en onbewolkte dag is de kans op een nachtvorst behoorlijk groot in april. Hou hier rekening mee, dus dek de planten die hier gevoelig voor zijn af met een stuk vliesdoek zodat de bloemkoppen niet bevriezen.

Kijk uit voor de slakken. Door de toenemende warmte en de voorjaarsregen zal het aantal slakken op dit moment snel toenemen. Manieren om slakken te bestrijden zijn o.a. slakkenkorrels, maar voor hulp kunt u ons altijd benaderen.

Last van onkruid tussen de bestrating of het terras? Dit kun je heel gemakkelijk weghalen met een speciale staalborstel, een lange steel of een onkruidkrabber.

Haal de tuinmeubelen en de tuingereedschappen weer uit de berging of uit de schuur. De scharnierende onderdelen kunnen gedruppeld worden met olie, zodat ze weer makkelijk werken. De tuinmeubelen kun je eventueel schuren en opnieuw beitsen als dat nodig is.

Wil je planten, boompjes of bloemen in uw auto vervoeren? Leg een zeil of deken in de auto of gebruik een uitklapbare krat om ze te vervoeren. Zo voorkom je tuinrommel in uw auto.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers