Geniet van de langste tuindag in Juni

Hoveniersbedrijf Tim Kok

Geniet van de langste tuindag in Juni

Tuintips juni

De langste dag van het jaar beleeft u in de maand juni. ’s Avonds is het vaak tot laat licht en dus is dit hét moment om volop te genieten van uw tuin.

Aankleden van uw (dak)terras

Juni is de maand waarin u vaak lang buiten kunt zitten op uw (dak)terras. Het is dan ook de tijd om uw (dak)terras aan te kleden met mooie tuinmeubels en plantenbakken. Bovendien is buiten koken en een vuurkorf aanmaken helemaal ‘hot’  en . Wij kunnen u advies geven over ons assortiment barbecues en buitenkeukens, maar ook op het gebied van tuinmeubels kunt u met ons alle kanten op.

Plantenbakken maken uw (dak)terras af. Momenteel zijn grote plantenbakken helemaal in. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten, diverse soorten materialen en kleuren. Als u voor aluminium, fiberstone of polyester bakken kiest weet u zeker dat u hier jarenlang plezier van heeft.

Wij adviseren u de onderste laag van de plantenbakken te vullen met Hydro korrels. Deze korrels houden vocht langer vast. De grootste bovenlaag mag u vullen met goede potgrond, zodat de beplanting hier de eerste weken voeding uit kan halen. Wel raden wij u aan om regelmatig speciale bemesting aan de beplanting in de plantenbakken toe te dienen, zodat u langer van ze kunt genieten.

Gazon

Ook in juni maait u het gazon 1 of 2 keer per week, afhankelijk van hoe hard het groeit. Als het droog is maai je minder maak en minder kort, op zo’n 6 centimeter. Het beste kunt u maaien in de avond, op dagen dat het erg warm is. Anders verbranden de snijwonden van het gras sneller waardoor uw gazon lelijke plekken krijgt. Ook in deze maand is het bij regenachtig weer een aanrader om speciale gazonmest te strooien op het gazon om het gezond te houden.

Vaste planten

Let op voldoende sproeien van al uw planten in de tuin. In juni kan het soms al lekker warm worden waardoor de planten regelmatig voorzien moeten worden van water. Dit kunt u handmatig doen met behulp van een tuinslang met sproeikop, maar een eenvoudig aan te leggen beregeningssysteem van Gardena biedt uitkomst als u niet zoveel tijd heeft om wat er te geven. Een beregeningscomputer kunt u zelfs zo instellen dat de tuin water krijgt als u niet thuis of op vakantie bent.

Hagen

Snoeien is aan te raden, maar niet voor elke haagplant. In juni kunt u de buxus, conifeer, de beuk en de haagbeuk wel snoeien. Wees wel voorzichtig, zodat u de hagen niet te ver terug snoeit, waardoor de groei zal stagneren. Snoei ook het liefst bij bewolkt weer en met een goede scherpe snoeischaar, zodat de bladpunten niet bruin worden.

Knollen, bollen en eenjarige planten

In juni zijn er een aantal pot gekweekte planten die de grond in kunnen, maar dit moet u wel echt deze maand nog doen. Voorbeelden zijn de lelie en de canna’s. Daarnaast kunnen zomerbloeiende bollen en knollen in de grond gezet worden, zoals de dahlia en de begonia. Ook kan er perkgoed in deze maand aangeplant worden in de borders en plantenbakken voor een mooie en volle bloei van uw tuin.

Ook bollen en planten hebben voldoende water nodig, sproei dus genoeg. Liever iets vaker een beetje sproeien dan in één keer heel veel. Dit geldt uiteraard ook voor uw plantenbakken en hanging baskets.

Vijver

Winterharde drijf- en waterplanten mogen weer de vijver in. In juni zal het kroos in uw vijver erg snel groeien, dit moet dan ook goed verwijderd worden anders zal uw hele vijver in een paar dagen helemaal vol liggen. Kroos kan weggehaald worden met een schepnet.

En nu maar genieten van de mooie vissen in het water in juni. Het is dan ook een goed moment om nieuwe vissen in de vijver uit te zetten, omdat het water nu al een beetje opgewarmd is. Als het erg warm is dan kan er water uit de vijver verdampen, zorg dan dat u de vijver regelmatig bijvult.

Nu het volop zomer is, is er niets leuker dan volop te genieten van alles wat groeit en bloeit. Met de langste dag in aantocht kunnen er deze maand vele avonden doorgebracht worden in de tuin.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers