Gazononderhoud in Augustus

Tuintips augustus

Gazon
Om uw grasmat lang mooi en tot in het najaar gezond te houden, kunt u in augustus het gazon voor de laatste keer bemesten. Hoveniersbedrijf Tim Kok geeft u graag speciaal advies over het bemesten van úw gazon

Watergeven tuin
Bij een droge en warme zomermaand als augustus, is het nodig om uw hagen, borders en gazon water te geven. U doet dit ’s morgens vroeg of ’s avonds als de zon uit de tuin is. Het is beter om de tuin één keer goed te sproeien, dan elke dag een klein beetje. Wortels van de planten of van het gazon worden op deze manier niet lui.

Tuinvakantieservice van Hoveniersbedrijf Tim Kok?
Als u terug komt van vakantie is het goed mogelijk dat u uw tuin wild en onverzorgd aantreft. Dit is geen prettig idee. Het team van TimKok BV ontzorgt u, wij onderhouden uw tuin terwijl u op vakantie bent. Dat wordt thuiskomen en direct genieten van een goed onderhouden tuin!
Snoeien en opbinden van beplanting kan soms al niet meer helpen. Wellicht is dit dan een mooi moment om uw tuin een ‘APKtje’ te geven. Haal de uitgegroeide of halfdode planten uit de tuin en vervang ze door mooie Hortensia’s, Herfstanemonen of Lampepoetsergras, want dat zijn planten die nu mooi zijn en volop verkrijgbaar zijn.

Vijver
(Te) warm weer kán funest zijn voor de vijver. De vijver kan volgroeien met waterplanten, het beste is dan om de planten uit te dunnen. Haal per keer maximaal 1/3 van de planten weg. Ook het waterpeil van de vijver is belangrijk. Deze kan snel dalen tijdens lange en warme periodes.

Loungen in de tuin met overkapping en tuinhaard
Helaas worden de avonden weer korter. Om toch nog lang in uw tuin te kunnen zitten of te loungen kan een buitenkamer met tuinhaard een uitkomst zijn. TimKok BV heeft ruime ervaring als het gaat om het plaatsen van maatwerk veranda’s en overkappingen of het leveren en plaatsen van standaard pakketten. Laat u adviseren door onze medewerkers voor een loungehoek of buitenkamer.