Dwarrelend en prachtig verkleurend blad in November

Hoveniersbedrijf Tim Kok

Dwarrelend en prachtig verkleurend blad in November

Tuintips November

Dwarrelend en prachtig verkleurend blad. Echt genieten! Maar er komt nu meer en meer een einde aan de heerlijke herfst. Om de tuin voor te bereiden op de vorstperiode, die misschien wel gaat komen, zijn er een aantal dingen die u moet doen. Zo moeten sommige potten en planten binnen gezet worden om deze vorstperiode te overleven.

Gazon
In november zal het gazon niet meer groeien, maaien is in deze maand dan ook niet meer aan de orde. Gevallen blad kunt u van het gazon blijven verwijderen. Het is beter om tijdens vorst niet over het gazon te lopen.

Vaste planten
Vaste planten en heesters die niet volledig winterhard zijn, moeten ingepakt worden. Ze moeten beschermt worden tegen vorst. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Er zijn verschillende hoezen of doeken te krijgen die over de plant bevestigd kunnen worden, maar ze kunnen ook afgedekt worden tuinafval, stro of hooi. Kuipplanten naar binnen verhuizen.

Veel vaste planten bloeien juist in deze maand, sommige heesters krijgen bessen of hebben prachtige herfstverkleuringen.

Vijver
Voor het vriest is het de tijd om pompen en verlichting uit de vijver te verwijderen, mochten die erin zitten. Daarnaast kunt u nu ook de vijverbeplanting terug knippen.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers