Tuinontwerp: een ontwerp om bij weg te dromen

Lees meer

Professionele
architecten

Het creëren van een droomtuin start met een bijzonder 3D-tuinontwerp. In de ontwerpfase krijg je goed inzicht in jouw wensen. Heb je een voorliefde voor mediterraan of houd je juist van de landelijke stijl? In een intakegesprek komen jouw wensen boven tafel, waarna onze specialisten van Ontwerpstudio VDKVDW deze vertalen in een realistisch 3D-tuinontwerp. Welke tuin wij ook realiseren, het ontwerp vormt altijd de basis voor de tuinaanleg.

Neem contact met ons op

Een unieke tuin die perfect aansluit bij al je wensen

Direct een realistisch beeld van jouw droomtuin

Het ontwerp wordt door aanwezigheid van onze architecten tot in detail nageleefd

Van tuinontwerp naar droomtuin

Nadat het tuinontwerp geheel naar wens is uitgewerkt, is de tijd daar om jouw droomtuin te realiseren. Beplanten, bouwen en bestraten. Wij verzorgen alles wat er komt kijken bij het aanleggen van jouw droomtuin. Hoe groot je tuin ook is, we werken daarbij altijd op basis van het 3D-tuinontwerp. Daardoor is na de aanleg de nieuwe tuin perfect in balans en kun je vanaf het eerste moment genieten in het groen.

Kosten tuinontwerp

De kosten voor het 3D Tuinontwerp bedragen € 995,- euro*. Wanneer je de tuin ook door ons laat realiseren krijg je een aantrekkelijke korting! Mocht je speciale wensen hebben voor bijvoorbeeld wellness, een zwembad of een bijgebouw en ben je op zoek naar een bijzonder ontwerp dan maken we graag een offerte voor het ontwerpproces op maat.

Onze
Werkwijze

1

Stap 1

Onze creatieve tuinarchitecten inventariseren jouw wensen in een intakegesprek en een locatiebezoek, waar zij inzicht krijgen in de beschikbare buitenruimte. Deze wordt technisch in beeld gebracht door middel van een inmeting. We halen inspiratie uit de omgeving en de architectuur en het interieur van je woning.
2

Stap 2

Op basis van de aangegeven wensen maakt Ontwerpstudio VDK·VDW een conceptontwerp, uitgewerkt in 3D inclusief onze visie op beplanting en verlichting. In deze fase streven wij al naar een persoonlijk en integraal ontwerp. We presenteren het conceptontwerp bij ons in de showroom zodat we samples van materialen en producten kunnen laten zien. De offerte voor de realisatie bespreken we tot in detail.
3

Stap 3

Na goedkeuring op de offerte gaan we alles inplannen en zal het 3D-tuinontwerp worden uitgewerkt door onze technische tekenaars. We maken uitvoeringstekeningen die de benodigde details en materialen beschrijven. Deze tekeningen zijn volledig op schaal en hebben een bijgevoegde legenda. Ook zal in deze fase het verlichting- en beplantingsplan gedetailleerd worden uitgewerkt. Dit geeft absolute meerwaarde en draagt bij aan de totale beleving van je tuin.
4

Stap 4

De leukste tijd is aangebroken. Met het ontwerp in handen, starten we met de aanleg van jouw eigen groene oase. Door middel van digitale meetinstrumenten zetten we de tuin uit en met behulp van het 3D Tuinontwerp zijn alle details duidelijk. Faalkosten worden hierdoor voorkomen en de uitvoering verloopt zonder zorgen.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers

Onze brochure.
Boordevol inspiratie

Droomt u van een prachtige tuin, maar zoekt u nog naar ideeën? Onze brochure biedt u volop inspiratie aan de hand van gerealiseerde tuinen. Blader door de ontwerpen, foto’s en doe alvast ideeën op voor uw eigen groene oase. Idee gevormd? Dan helpen wij u graag bij het tuinontwerp.

Brochure aanvragen
Brochure aanvragen

Waarom Tim Kok?

Maakt tuinen om in weg te dromen

Betrouwbaar, eerlijk en nuchter

Net dat stapje meer dan u wenste

Betrouwbare partners

Sommige taken vragen om specialisten. Daarom werken wij bij het ontwerpen van uw droomtuin samen met professionele ontwerpers, die dagelijks de mooiste tuinen tekenen.

Maak kennis met
onze groene wereld

Bent u klaar voor uw nieuwe tuin?

Wij creëren hem graag voor u.