Nieuwbouwtuin aanleggen

nieuwbouwtuin aanleggen

Van zand tot prachtig volgroeid land

Je bent verhuisd, gefeliciteerd! Waarschijnlijk ben je druk bezig (geweest) met het interieur van je nieuwe woning, maar nu moet die zandbak van een tuin worden aangepakt. Een nieuwbouwtuin aanleggen, waar moet je beginnen? Er komt veel bij kijken om een kaal stuk grond tot een fijne tuin om te toveren. Het prettige aan een nieuwbouwtuin is dat alles volledig naar jouw wens ingevuld kan worden. Van terras tot overkappingen en beplanting. Hoveniersbedrijf Tim Kok denkt met je mee en legt jouw nieuwbouwtuin graag voor je aan!

Tuinontwerp nieuwbouwtuin

Geen mooie nieuwbouwtuin zonder een goed ontwerp. Doordat er bij een nieuwbouwtuin met een lege kavel wordt gestart, kan de volledige invulling volledig naar wens worden ontworpen. Eén van de leukste onderdelen, want hier zie je jouw droomtuin in 3D tot leven komen! Onder hetzelfde dak als Hoveniersbedrijf Tim Kok bevinden zich de tuinarchitecten van Ontwerpstudio VDK·VDW, die graag met jou brainstormen over jouw nieuwbouw tuin. Van ontwerp tot aanleg. Wij ontzorgen het gehele tuinproces.

Grondwerk nieuwbouwtuin

Bij het aanleggen van een nieuwbouwtuin is het grondwerk een belangrijk onderdeel. In een nieuwbouwwijk rijdt werk- en vrachtverkeer op en aan, waardoor de bouwgrond wordt platgereden. Deze laag grond is geen ideale basis voor de aanleg van jouw nieuwbouwtuin. Bij een dichtgeslagen laag grond zakt water minder goed weg, wat wateroverlast kan veroorzaken. Daarbij heeft de zandlaag die is aangebracht door de aannemer weinig voedingsstoffen. Planten krijgen hier minder kans om te bloeien. Om zo lang en optimaal mogelijk van een nieuwbouw tuin te genieten, is het grondwerk dus essentieel. Hiervoor voeren wij de arme zandgrond af en spitten we de onderliggende laag tot een goede diepte. Daarna brengen we gezonde teelaarde aan, waardoor straks jouw tuin volledig in bloei zal staan!

Tuinaanleg door Hoveniersbedrijf Tim kok

Wil jij de tuin van jouw nieuwbouwwoning laten aanleggen? Met ruime ervaring in het ontwerpen en aanleggen van nieuwbouw tuinen gaan wij met veel passie voor je aan de slag. Voor jou en voor ons ligt hier hetzelfde doel: Zorgen dat jij van je droomtuin kunt genieten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwbouw tuin? Vraag dan via onderstaande button een intakegesprek aan.

Samen creëren we voor jou optimaal woongenot!

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers