Beplantingsplan

Beplantingsplan

Professionele beplantingsplannen

Bij de aanleg van een tuin of verbouwing is een beplantingsplan een goed uitgangspunt die ervoor zorgt dat de buitenruimte jaarrond potentie biedt. Wanneer niet goed wordt gekeken naar bijvoorbeeld de standplaats van planten, het soort grond of het aantal zonuren, dan verliest de tuin al snel zijn charme. Een beplantingsplan zorgt voor een helder beeld van de mogelijkheden en geeft inzicht in het onderhoud. Wij verzorgen beplantingsplannen die gericht zijn op de wensen en voorkeuren van onze opdrachtgevers.

Verbindende elementen

In een beplantingsplan zit enorm veel informatie. Dat start al met een onderzoek naar het type grond van de tuin, zoals een klei- of zandgrond. Die bepaalt namelijk welke planten en bomen kunnen groeien in de buitenruimte. Ook het aantal zonuren en de ratio zon en schaduw zorgen voor een goede indruk van de opties in planten, bloemen en bomen. Daarnaast is stijl bepalend voor de inrichting van de tuin. Alle groenelementen hebben een eigen plaats en vormen tegelijkertijd een geheel met elkaar. Vaak passend bij de architectuur van de woning. Daarmee zorgen we voor een rode draad in het ontwerp en de daadwerkelijke uitstraling van de tuin. De zichtlijnen brengen rust met zich mee en maken de buitenruimte overzichtelijk en kloppend. Zodat de tuin elke keer weer opnieuw inspireert.

Een beplantingsplan zorgt voor rijke details

De grote lijnen én de details zijn opgenomen in onze beplantingsplannen. Denk hierbij aan de kleuren, structuren en vormgeving van planten en bomen. Groenblijvende planten en mogelijke bloeiperiodes dragen ook bij aan de keuze van de groenelementen in de tuin. Daarom is het nodig om zoveel mogelijk details mee te nemen in een beplantingsplan. Dit laat meteen zien of en hoeveel onderhoud nodig is door het jaar heen. Wij nemen graag deze taak op ons en verzorgen het onderhoud van tuinen en buitenruimtes met veel plezier. Helemaal als we de tuin zelf hebben aangelegd en precies weten waarom en wanneer de beplanting is aangeplant. Een beplantingsplan is altijd op maat en daardoor uniek voor de tuin. Zo kunnen we een passend voorstel garanderen en het buitenleven optimaliseren.

Na de grondige renovatie aan de buitenkant van ons huis en een paar winterstormen werd het hoog tijd om de tuin op te knappen. We kwamen terecht bij Hoveniersbedrijf Tim Kok en dat bleek een goede keuze.

- Marco en Marian

De keuze viel al snel op Hoveniersbedrijf Tim Kok. Onze samenwerking werpt vruchten af en onze tuin ligt er prachtig bij

- Hof van Heden

Al sinds we in dit huis kwamen wonen was de achtertuin een doorn in het oog. Na lang nadenken over het ontwerp zijn we via een aanbeveling van vrienden bij Tim Kok terecht gekomen voor de realisatie.

- Kenny & Anne

We zijn blij dat we bij Hoveniersbedrijf Tim Kok terecht zijn gekomen en kijken terug op een prettige samenwerking.

- Jan en Marjolein Voogt

Margriet heeft zich heel goed ingeleefd in onze leefstijl en onze wensen. Het ontwerp was meteen raak, en had oplossingen waar wij nooit aan gedacht zouden hebben.

- Ad en Peggy Winckers