Hoveniersbedrijf Tim Kok officieel dealer van Mobilane

Hoveniersbedrijf Tim Kok officieel dealer van Mobilane

Hoveniersbedrijf Tim Kok is voortdurend op zoek naar bedrijven en leveranciers die echt bijdragen aan het succes van ons bedrijf en de kwaliteit die wij leveren voor onze klanten. Het bedrijf Mobilane is zo’n bedrijf dat echt wat toevoegt aan onze diensten en kwaliteit. Mobilane is ontwikkelaar van kant en klaar groene en duurzame systemen. Slimme en innovatieve oplossingen. Deze oplossingen wil Hoveniersbedrijf Tim Kok graag toevoegen aan haar assortiment. Onderstaande duurzame oplossingen voegen wij toe aan ons assortiment:

Kant & Klaar Haag – Direct een groene afscheiding

Dit gepatenteerde systeem van Mobilane bestaat uit losse haagelementen, begroeid met verschillende soorten klim- of haagplanten. Al binnen één seizoen vormt het een dichte, ondoorzichtige groene haag. De planten worden ondersteund door een stevig metalen raster en worden opgegroeid in potgrond in een biologisch afbreekbare kokos pot. Na het planten van de haag zal de kokos pot in de grond verteren zodat de haag goed kan wortelen in de ondergrond. De ‘Kant & Klaar Haag’ heeft over het algemeen niet veel verzorging/onderhoud nodig.

Mobiroof – Kant & Klare extensieve Dakbegroening

Mobiroof is een kant en klaar dakbegroeningssysteem. Het is met name geschikt voor daken waarop doorgaans niet gelopen wordt. Mobiroof is een cassette systeem. De cassettes kunnen eenvoudig op het dak aangebracht worden, net als een tegelvloer. In weinig tijd ontstaat zo een gesloten vegetatiedak, en daarmee een kant en klaar groendak met isolerende werking. Een degelijk begroend dak heeft afgezet tegen een conventioneel dak een groot aantal voordelen. De beplanting verbetert de luchtkwaliteit door CO2 reductie en vangt ook in enige mate fijnstof af. UV stralen bereiken de dakbedekking niet meer, waardoor de levensduur van het dakbedekkingsmateriaal aanzienlijk verlengd wordt. Daarnaast beschermt een groen dak het dak tegen weersinvloeden als hagel. Mobiroof is toepasbaar op vlakke daken en daken met een hellingshoek tot 20%. Boven 20% moeten extra maatregelen getroffen worden ter zekering van de cassettes. Door het geringe gewicht en de afmetingen van de cassettes kan het systeem ook erg snel en eenvoudig op garages, dakkapellen, uitbouwen en tuinhuizen worden toegepast. De cassettes zijn gecultiveerd met meerdere types Sedum (onder andere album, spurium, acre en hispanicum). De cassette is gevuld met watervasthoudend substraat.

Wallplanter ® – Gevelbegroening met Kant & Klaar Hagen in bakken

Al sinds 2002 is Mobilane actief met het gebruik van de Mobilane Kant & Klaar haag in gevelgroen projecten. Uit deze activiteiten is het WallPlanter systeem ontwikkeld; een inmiddels beproefd systeem waarmee direct een groene façade gecreëerd kan worden. Zowel op nieuwe als op bestaande gevels. Het basiselement is een grote aluminium plantenbak waarin volgroeide haagelementen (Mobilane Kant & Klaar haag) geplaatst worden. Na enige tijd verzorging op de kwekerij worden deze plantenbakken op het project aan de gevel aangebracht. Het gaat hierbij om gebouwen zoals parkeergarages, hotels of kantoorcomplexen. Door een uitgedacht irrigatie- en drainagesysteem worden de hagen voorzien van water en voedingsstoffen, waardoor de hagen zich goed ontwikkelen en de groene gevel er –normaal zonder inboet- jaar na jaar spectaculair uitziet. Daarnaast voegt een groene gevel natuurlijk veel toe aan het vergroten van de leefbaarheid van de omgeving.

LivePanel® Outdoor – Gevelbegroening voor buitenwanden

Het gepatenteerde verticale gevel begroeningssyteem LivePanel bestaat uit groene modulen die eenvoudig op maat te maken zijn. Ze zijn met een speciaal ontwikkeld substraat gevuld waarin de planten optimaal kunnen uitwortelen en zich prima verder kunnen ontwikkelen. De modulen zijn eenvoudig te monteren en worden door een lichte aluminium constructie gezekerd. Vanwege de grote flexibiliteit van de LivePanel modulen is LivePanel voor vele toepassingen binnens- en buitenshuis zeer geschikt. De voeding van de planten met water en voedingsstoffen wordt door een geïntegreerd irrigatie en drainagesysteem verzekerd. Door de brede keuze aan plantmateriaal die toegepast kan worden bij LivePanel kan er heel creatief worden omgegaan met de uiteindelijke vormgeving van de groene gevel. Veel kleuren, of juist verschillende groentinten, het is mogelijk. Ook is het mogelijk een logo in plantmateriaal te creëren.

In West Europa wordt bij de inrichting van de steden steeds minder groen gebruikt. Hierdoor is de temperatuur van een gemiddelde stad circa 4 graden hoger dan het omliggende buitengebied (hitte eiland stress). Groen heeft een positief effect op het tegen gaan van deze opwarming. Door de beperkte ruimte zijn living wall systemen als LivePanel een belangrijk element om de stad groen in te kleuren. Op microniveau kan gesteld worden dat bekleding van een gevel met een groene wand de instraling op de gevel reduceert. Uit onderzoek blijkt dat in vergelijk met een baksteengevel in de zomer een reductie van circa 8-10 graden op het binnenspouwblad van het gebouw kan worden gerealiseerd. In de winterperiode koelt de gevel minder af waardoor gemiddeld een reductie op het warmteverlies van 7-9 graden valt te verwachten (Ottele 2011). Daarnaast geven de planten een extra verkoeling in de omgeving van de gevel door verdamping van water vanuit het blad. Door het gebruik van levende groene planten in het LivePanel systeem wordt CO2 opgenomen en O2 afgegeven. Door het fotosynthese proces vanuit de bladeren van de planten wordt lucht gefilterd en omgezet in schone lucht. Het groen zorgt tevens voor ander leven in de stad en verhoogt daarmee de biodiversiteit.

LivePanel® Indoor – Plantenwand in het interieur

LivePanel Indoor is niet alleen mooi maar heeft ook een positieve invloed op stemming, concentratie en stress. Mensen voelen zich gezonder in de buurt van groene gevels. Wetenschappelijk is bewezen dat groen het ziekteverzuim reduceert en prestaties stimuleert. Gevelbeplanting verbetert het klimaat en de luchtkwaliteit van een binnenruimte. Zo kunnen de planten in een kleine ruimte met veel mensen (vergaderkamer etc.) de hoge concentraties CO2 verminderen en kan het in te droge ruimte de luchtvochtigheid reguleren. Tevens wordt de lucht gezuiverd door afbraak van schadelijke stoffen (vluchtige organische stoffen) en productie van zuurstof. Afhankelijk van bladoppervlak en structuur wordt fijnstof uit de lucht geabsorbeerd. Een groot voordeel van het LivePanel binnenwand systeem is het geïntegreerde watersysteem waardoor het weinig tot geen ongewenste geuren verspreidt. Geluidsproblemen door (na)galm worden met een LivePanel binnengevel gereduceerd waardoor een prettiger verblijf wordt gerealiseerd.

LivePicture ® – Levend schilderij van planten

LivePicture® van Mobilane is een levend schilderij van planten en geeft uw leef- en werkomgeving direct een fraai en groen resultaat. Dit unieke duurzame begroeningssysteem is niet alleen goed voor het binnenklimaat maar zorgt ook voor een rustgevend effect. Dat noemen wij ’Vitamine G’.

NoiStop – Geluiddempende wand

Geluidshinder is één van de grootste ergernissen in de woonomgeving. Geluidshinder kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door drukke wegen of spoortracés, maar ook door activiteiten op buurpercelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan achtertuinen die aan een schoolplein grenzen. Het systeem NoiStop van het Deense bedrijf RockDelta (een aan de Rockwool groep gelieerde onderneming) biedt een oplossing voor geluidshinder. NoiStop Geluidsisolatieschermen houden niet -zoals vele geluidschermen- alleen het geluid tegen, maar absorberen ook de geluidsgolven. Hierdoor vermindert het omgevingsgeluid sterk.

 
Zoals u kunt zien, zijn het stuk voor stuk  mooie duurzame oplossingen die Hoveniersbedrijf Tim Kok graag inzet voor haar klanten. De komende tijd kunt u een aantal blogberichten verwachten waar wij een aantal toepassingen laten zien van bovengenoemde duurzame groene oplossingen.


Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok.