Weekblad Hoogvliet – juni 2013 – Tim Kok roept op tot bewustwording

Tim Kok Hoveniers roept op tot bewustwording

 

Onlangs is er een belevingsdag georganiseerd door Platform Gehandicapten Hoogvliet. Doel van deze dag was onder andere om iedereen meer begrip te laten krijgen voor mensen met een beperking. Daarnaast werd er aandacht gevraagd voor belemmeringen, obstakels en dergelijken die mensen met een beperking in het dagelijks leven tegenkomen. Deze dag heeft de medewerkers van Hoveniersbedrijf Tim Kok ook aan het denken gezet.

Alex Hallema, werkzaam bij Tim Kok Hoveniers zegt; “In deze maanden is het bij ons extreem druk en worden er dagelijks op meerdere adressen grote hoeveelheden materialen geleverd. Denk hierbij aan zand, grond, en pallets met materialen. Wij proberen uiteraard alle overlast die dit mogelijk veroorzaakt tot een minimum te beperken voor de buurtbewoners. Dit soort zaken worden in deze drukke tijden nog weleens vergeten, maar ook wij moeten ons bewust blijven van de gevolgen van ons werk. We moeten ons beseffen dat er ook mensen zijn met een beperking en die mensen willen ook graag op een leuke en veilige manier meedoen in de samenleving. En daar kunnen ook wij aan bijdragen.”

Doel van het Platform is het verbeteren van de Toegankelijkheid, Uitgankelijk, Bereikbaarheid en Veiligheid. Hierbij kunt u denken aan de buitenruimte en openbare
gebouwen, maar ook diverse nieuwbouwprojecten. Het gehele jaar door doet het Platform Gehandicapten Hoogvliet diverse schouwen in de wijken van Hoogvliet en daar wordt een rapport van opgemaakt. Het Platform is voortdurend op zoek naar nieuwe leden en vrijwilligers die deze schouwen willen doen. Vele handen maken immers licht werk.

Mieke Zuijdervelt, voorzitter van het Platform Gehandicapten Hoogvliet zegt erg blij te zijn met dit initiatief. “Het is fijn om te zien dat ook Hoogvlietse bedrijven bewust bezig zijn met dit onderwerp, want dat gebeurd nog te weinig vind ze (zie foto). De opkomst bij de belevingsdag heeft aangetoond dat dit onderwerp leeft onder bewoners, maar lijkt bij bedrijven nog te weinig prioriteit te hebben. Laten we hopen dat de oproep van Tim Kok Hoveniers, andere bedrijven doet volgen, want daar is nog een hele slag te slaan.”

PDF: Platvorm Gehandicapten en Tim Kok Hoveniers juni 2013


Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok.