Ondernemend Voorne-Putten – nov / dec 2012

Hoveniersbedrijf Tim Kok kent het belang van groen

 

Groene omgeving

Veel mensen zoeken in het weekend de natuur op. Het park in de buurt, het bos of het strand. Dat doen ze niet zonder reden. “Het werkt rustgevend,” weet Tim. “Het is bewezen dat een groene omgeving een gunstige invloed heeft op mensen. Ze worden rustiger, blijer en enthousiaster. Die effecten zijn ook zichtbaar op de werkvloer. Dus ook in kantoren zijn groene elementen aan te raden. Groen neemt bovendien ook nog eens ziektekiemen op, dus het is ook gezond.” Overigens merkt Tim op dat ook het aanzicht niet vergeten moet worden, dus is het wel belangrijk de beplanting goed bij te houden.

Gladheidsbestrijding

De winter staat weer voor de deur. Hoe die zich ontwikkelt is afwachten, maar mocht
het glad worden, dan is Hoveniersbedrijf Tim Kok het juiste adres voor gladheidsbestrijding. “We zijn er voor uitgerust, want we hebben een shovel met een sneeuwschuif van 2,5 meter breed, met een strooier erachter,” geeft Tim aan. “Indien nodig zijn we 24 uur per dag inzetbaar en maken we de entree voor openingstijd sneeuwvrij.”

Winterklaar

Het is nu ook de tijd om de tuin winterklaar te maken. “Inderdaad is het verstandig om juist nu de tuin aan te pakken, want alles is nu in rust,” legt Tim uit. “Bovendien
mogen de zogenaamde ABC-bomen, dus acer, betula en carpinus, niet na 1 januari gesnoeid worden. Deze bomen hebben namelijk een vroege sapstroom. Wie hier meer over wil weten, mag altijd bellen!”

Digitaal tekenprogramma

Recent heeft Hoveniersbedrijf Tim Kok geïnvesteerd in een nieuw digitaal tekenprogramma. Dit maakt het onder andere mogelijk om zowel in 2D als in 3D te tekenen en ontwerpen online te presenteren. “Een prachtige toevoeging, want alles kan op schitterende en duidelijke wijze getoond worden,” vertelt Tim.

Meer weten?

Bekijk dan eens de website, waarop maandelijks interessante tuintips staan, of volg Hoveniersbedrijf Tim Kok op twitter.

Hoveniersbedrijf Tim Kok BV
Klompenmakerstraat 117
3194 DD Hoogvliet
T: 010-4162784
I: www.timkok.nl
Twitter: @TimKokHoveniers

PDF:Ondernemend Voorne-Putten


Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok.