Ondernemend Voorne – Putten – juli / aug 2012

TIM KOK heeft hoveniersbranche zien veranderen

 

Ontwikkeling

Hoewel Tim nog jong is en zijn eigen bedrijf zeven jaar geleden heeft opgezet, heeft hij sinds die tijd al veel zien veranderen. “Allereerst bij mijn bedrijf, want ik begon destijds alleen. Op een gegeven moment heb ik een bus met aanhanger aangeschaft, vervolgens nog één. Om die te bemannen nam ik mensen in dienst. Tegenwoordig zijn onderhoud en aanleg bij ons aparte divisies, die evenveel aandacht krijgen. Sinds twee jaar hebben wij ook een eigen ontwerpstudio, waarin onze tuinarchitecte goede en onderscheidende tuinen ontwerpt. Dat is echt een extra kracht van ons bedrijf. Bovendien hebben we sinds 1 april ook iemand in dienst die zich bezighoudt met acquisitie”, schetst Tim de ontwikkeling van het bedrijf. “De sleutel van ons succes? Het hub & dim beleid: houd uw belofte en doe iets meer!”

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden is er ook het nodige veranderd. “Een veiligheidscertificaat, daar dachten ze vroeger niet over na”, geeft Tim aan. “Dat is nu wel anders, je moet aan allerlei eisen voldoen. Zo zijn wij VCA-gecertificeerd. Mensen realiseren zich meestal niet wat daar achter de schermen allemaal bij komt kijken. Zij zien bijvoorbeeld op onze bus het logo van het certificaat staan, maar dat we er maandelijks elke werkplek voor moeten controleren, er een jaarlijkse keuring van machines plaatsvindt en we door bijscholing altijd de kennis up to date moeten houden, weet niet iedereen.”

Verlichting

Veel maatregelen en ingezette machines hebben als doel het werk te verlichten. Tim werkt al twaalf jaar als hovenier en weet dat machines niet standaard bij elk bedrijf aanwezig zijn. “Zelf heb ik dat ook moeten opbouwen”, verduidelijkt hij. “Nu hebben we onder andere een minigraver, een rupsdumper die hoog kan kiepen, een shovel, een trilplaat om het zand te verdichten, een zaagtafel en een aanhanger die kan kiepen. Om de rug te ontlasten, kunnen we nu met behulp van een vacuüm zuignap tegels aanleggen. Het zijn wel echte verbeteringen dus.” Kan hij nog iets noemen? “Ja, de knielap. Die nam je vroeger los mee en bond je om als je op je knieën ging werken. Tegenwoordig zitten die knielappen standaard in de broek en heb je ze altijd bij je. Goed, want het komt vaak voor dat je onverwacht even op de knieën moet.”

Vrijwillig

In het kader van MVO doet Hoveniersbedrijf Tim Kok graag iets voor de omgeving. Ieder jaar wordt een vrijwilligersproject aangepakt. “Wij hebben nu al een project aangenomen, maar aan het eind van het jaar of volgend jaar kan er best nog iets bij. Dus wie denkt een klus voor ons te hebben, kan zich absoluut bij mij melden”, doet Tim nog een oproep.

Meer weten?

Bekijk dan eens de website of volg Hoveniersbedrijf Tim Kok op twitter.

Hoveniersbedrijf Tim Kok BV
Klompenmakerstraat 117
3194 DD Hoogvliet
T: 010-4162784
I: www.timkok.nl
Volg ons op Twitter
http://twitter.com/TimKokHoveniers

PDF:Ondernemend Voorne Putten mei juni 2012


Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok

Download de digitale brochure van Hoveniersbedrijf Tim Kok.